Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Dispens om dubbdäck kom för sent: Sopbilarna fastnade i de hala backarna på Södermalm och Haga

Annons

Resultatet av gatukontorets kamp för dubbdäck kom för sent. Dispensen kom till slut, men då var det redan för sent. Blidvädret och avsaknaden av sandbilar fick sopbilar att köra av småvägarna i hela Sundsvall och i bästa fall bara fastna i uppförsluten på Södermalm och i Haga. Sopbilarna har för vintern redan utrustats med nya, dyrbara vinterdäck. Utan dubbar. Redan i höstas började gatukontoret strida för dubbdäck på fordonen. Tre blidvintrar hade gjort dem visa. ”Det är helt nödvändigt i en backig stad som Sundsvall”, sa gatukontorets chef Leif Månsson till ST.

Måste gråhundsvalpen Kalle, 6 månader och blandrashunden Nalle 9 månader avlivas? Båda hundarna är vänliga och tyr sig gärna till människor. Kalle och Nalle är två av de hundar som polisen fångar in under året som gått. För det mesta avhämtas ”hittehundarna” inom några dygn av oroliga hussar och mattar. Men Kalle och Nalle vill ingen ha. Sedan några veckor tillbaka finns hundarna inhysta på Tynderö hundpensionat.

Skidsporten i Medelpad står snart på bar backe. Regnet och den senaste tidens milda väder har ställt till bekymmer för utövarna. Längdåkarna, backhopparna, skidorienterarna och de alpina åkarna står utan fungerande träningsmöjligheter och tävling efter tävling ställs in. Klubbarna vrider förtvivlat händerna och bekymren hopar sig. Det är nämligen inte bara de vanliga motionärerna som missar en helg i pisten. För klubbarna är problemen desto flera - och dyrbarare.