Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Dråpslag för Pripps bryggerier: Stänger trots vinst på 270 miljoner kronor

196 personer förlorar sina jobb när Pripps lägger ner bryggeriet i Sundsvall. Endast 20 av dem kommer att få arbete i den nya depå som ska byggas utanför stadskärnan. Övriga erbjuds arbete i Stockholm och Göteborg. Ola Sjöberg, vid silkaret i Prippsbryggeriet, trodde inte på planerna förrän i går när företagsledningen fattade principbeslutet. 1992 skulle bryggeriet i Sundsvall fira 100-årsjubileum. Nu får det göras med gravöl. Vid årsskiftet inleds nedläggningen.

Kvisslebyborna är på krigsstigen. Igen. I en skrivelse till tekniska nämnden kräver Solede-Notvallens Hem- och skolaförening en gångbro över E4. Man bifogar 1 000 namnunderskrifter, men inte ens det tycks beveka tekniska nämnden. De har i stället överlämnat ärendet till vägverket. Det är korsningen vid E4 som gör föräldrarna upprörda. Det saknas trottoar och de som ska passera övergångsstället tvingas stå för nära körbanan. Risken för en olycka är stor, befarar hem- och skolaföreningen.

20 lokförare i Ånge förlorar sina jobb. Färre tåg genom effektivisering av godshanteringen uppger SJ som orsak till nedskärningarna. Och till sommaren får ytterligare sex lokförare lämna sina jobb. Då kommer all växling på bangården i Ånge att ske med radiostyrda lok. Neddragningen inom hela Ånge loktjänstområde som innefattar sex stationer i Norrland - Ånge, Östersund, Mellansel, Vännäs, Storuman och Långsele - drabbar totalt 100 av 363 förare.