Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Elbilen: En flopp i Sundsvall och guld från inbrott hittat i container i Timrå

Annons

Elbilen skulle ha blivit en sensation i Sundsvallstrafiken för två så sedan. I dag står den ute på Överskottsbolaget i Birsta, till salu. Den kom aldrig i trafik. Men det mesta gick snett redan från början. Den gick sönder under transporten upp från Göteborg. Nu två år senare när den är helrenoverad är det ingen som vill ha den längre. En talande bild. För elbilen har haft svårt att slå igenom. Men kanske är genombrott på väg nu för elbilen - eller för hybridbilen, elbilen som också har en förbränningsmotor.

Det låg i en container i Timrå: mängder av smycken, silverbestick, plånböcker och två pass. stöldgodset kommer troligen från minst två lägenhetsinbrott i Timrå. Fyndet gjordes av en privatperson. Enligt Sundsvallspolisen låg 85 olika föremål till okänt värde i containern bakom Tireco gummiverkstad. Polisen vet ännu inte om tjuvarna slängt föremålen för att göra sig av med dem eller om containern använts som gömställe.

På lantbrukaren Jan-Olov Selléns lägdor kommer ingen hö att bli slaget i framtiden. Desto fler golfbollar lär bli slagna där. Jan-Olov Sellén har aldrig förut hållit en golfklubba. Trots det är han initiativtagare till Sundsvallsgolfarnas nästa stora dragplåster. En upplåter marken till en driving range och korthålsbana i Gudmundsbyn. Beräknad start redan i försommar. Att hans rika höskörd decimeras till stor det struntar Jan-Olov blankt i. ”Det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellerna.” Efterfrågan är enorm och alla är positiva. Inklusive grannar och byggnadsnämnd.