Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Elever ägnade en dag åt miljöfrågor: Bytte matte mot avfallsproblem och Leif Keiski illa ute i landskampen

Annons

Det gäller livet! Så heter Fältbiologernas miljökurs som hölls i Sundsvall. Vad kan vi göra åt miljön? Kan vi påverka vår omgivning för ett bättre miljömedvetande? Dessa frågor sysselsatte de 25 ungdomar som deltog i kursen. De deltagande ungdomarna var i åldrarna 13-17 år och arbetade med kända miljöproblem som regnskog, trafik, sopor och förpackningar samt hur man lever miljövänligt. ”Syftet är att ”peppa” ungdomarna till engagemang, att ur miljösynpunkt visa vad som är fel i samhället och på vilka sätt man kan göra något åt detta”, säger Fältbiologernas skolinformatörer och kursledare Per Larsson och Petra Svedberg. Ann Jansson, Kristina Ström och Ann Molander valde regnskogen som arbetsområde.

Med ett nödrop kunde Sundsvallsboxaren Leif Keiski vinna sin match i landskampen mot Holland i Timrå sporthall. Domarrösterna skrevs till knappa 3-2 mot Larry Zedney i 75-kilosklassen. Om inte Leif vunnit matchen hade hans chanser att komma med till EM i Göteborg förmodligen varit som bortblåsta. Nu finns fortfarande en möjlighet, även om landslagstränaren Leif Carlsson fortfarande håller Lotfi Ayed som nummer ett i den här viktklassen. Trots Leifs seger föll Sverige med 4-6 mot Holland, sedan bland annat Timrå-killen Marcel Yman förlorat i 71-kilosklassen.

Efter snart sju år på Solvalla har travtränaren Lars Lindberg bestämt sig för att flytta tillbaka sin verksamhet till Bergsåkers travbana. Det har gått rykten om att Lindberg ska flytta hemåt, men nu är det alltså definitivt.