Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: En välplanerad kupp utan byte och en ny reklamradiokanal startas

Tjuvar gick genom taket till butikslokaler i Skönsmon men stal ingenting. Radio Rix är namnet på en lokal nykomling i etern.

En av årets mest välplanerade kupper har inträffat i Sundsvall. Inspirerade av halvmiljardstölden på Moderna museet i Stockholm har tjuvarna slutligen slagit till mot Sol & Gott på Skönsmon. Men den här gången gjorde tjuvarna en riktig tavla. Tjuvarna har klättrat på ett rep genom en lucka i taket. De har dock inte stulit något, bara rotat runt lite. När ägaren Lasse Johansson upptäckte inbrottet såg han att rutan till entrén var krossad. Tjuvarna har sannolikt försvunnit ut den vägen.

Mediabruset i etern tilltar. Och från och med måndag morgon blir det ytterligare en anhalt på FM-bandet att ratta in: Radio Rix. Då börjar Sveriges hittills största reklamradiokanal sina permanenta sändningar i Sundsvalls/Härnösandsområdet. på 105.5 megahertz. Kanalens formel är korta lokala nyhetssändningar varje timme, några lokala reklaminslag och massor av musik. Den lokala stationen bemannas av Torbjörn Lindström, Anna Kagervall, Susanne Jonsson, Ann-Kristin Fredin, Larsolof Högberg och Hans Wiklund.

Det finns 1 246 arbetslösa i Njurunda. Av dem är 400 ungdomar mellan 18 och 24 år. Därför startas ett nätverk för att skapa lokala arbetstillfällen. Det är den socialdemokratiska föreningen i Njurunda som har tagit initiativet till Jobbprojekt Njurunda. En opolitisk och ideell förening har bildats. Arbetsförmedlingen finns med på ett hörn och bistår föreningen med 30 ALU-tjänster. Nobelindustrier hyr ut lokaler i Stockvik för en billig penning.