Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Färgstarkt i Indal med amatörkonst

I hembygdsgården i Indal träffas ett färgstarkt gäng varje vecka. Det skrev ST för 25 år sedan.

Annons

Färgglad samling glada amatörer i Indal. Från vänster: Ulla-Britt Ytterbom, Elly Sjölin, Börje Bolund, läraren Fingal Winroth, Carina Lindstöm och Vilma Lundgren. De är ett hängivet gäng konstamatörer. En gång i veckan samlas målarna i hembygdsgården och arbetar med penslar och färger. Ett glatt och färgstarkt gäng med en i högsta grad färgstark handledare, naturmålaren Fingal Winroth i Kväcklingen. Fingal Winroth är mycket imponerad av klassens hängivenhet för måleriet. Indalsamatörerna målar för att det är roligt och för att ha trevligt tillsammans.

Vilket julstök! NS-slakteriet i Sundsvall är Mellannorrlands största julkök. Pressyltan, kalvsyltan, julkorven, skinkan och prinskorvarna kommer där­ifrån. 140 000 kilo skinka, lagom saltad och ugnsklar lämnar NS i Sundsvall de närmaste veckorna. Den exklusiva produkten är ändå pappas pressylta. Handgjord in i minsta tärning. Handgjord in i minsta tärning av Tord Josefsson, gammal Knaust-kock.

Skrämd, förvirrad och vilsen. En ensam tjädertupp bland människor, bilar och byggnader vid Sundsvalls sjukhus. Personal och besökare upptäckte fågeln vid sjukhusentrén. Men den gjorde ingen människa förnär. Polisen larmades och tillkallade fågelexperten Nisse Lundmark. Efter ett misslyckat infångningsförsök fick tjädertuppen dock vara ifred. ”Så länge han inte blir ilsken och börjar gå på folk kan han väl få vara kvar”, sade Lundmark som tänkt återbörda tjädern till vildmarken.