Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Folkdans med extra värme och distriktsrekord i bowling

Annons

Svenska folkdräkter lämpar sig inte för klimatet i Västindien. Det upptäckte Sundsvalls folkdansgille när de i början av året representerade Sverige i folklorefestivalen i Puerto Rico. Varje dag var det 30 grader varmt. I skuggan. I folklorefestivalen deltog grupper från Polen, Sovjetunionen, Spanien, USA, Armenien, Filippinerna, Puerto Rico och Sverige. Men i Kulturmagasinets svala lokaler går det desto bättre att omfamna varann i en polska eller snoa. Med hjälp av sambatoner från en bandspelare passade de på att visa en del av det de lärt sig av dansgrupper från andra länder.

Fyra nya distriktsrekord såg dagens ljus under helgens seriespel. Bäst var Clics Kristina Knutsson som slog två nya rekord dels på tre serier med 669, en höjning med 13 poäng och dels på fyra serier med kanonfina 880 poäng en höjning med elva poäng. Rekord även av Plexus Åke Thörn-Åhlen som i europeiskt spelsätt raderade ut Edvin Olssons gamla rekord på två serier. Det nya rekordet lyder på 515 poäng en höjning med sju poäng. På damsidan i topp Kristina Knutsson, Clic, 880 poäng och Birgitta Johansson, Clic, 804 poäng.

Nästan två tredjedelar av alla svenskar är positiva till svenskt medlemskap i EG. De flesta anser inte längre att neutraliteten är ett hinder. Det visar en Temo-undersökning som nyhetsbyrån FLT låtit göra. Hösten 1988 var bara 42 procent av svenskarna för ett medlemskap. I dag är 64 procent positiva. Bara 18 procent svarar direkt nej, resten vet inte.