Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Folkfest i sporthallen när Sundsvallsmästerskapen i innebandy avgjordes

I helgen var det folkfest i Sundsvalls sporthall. Då avgjordes sjunde upplagan av Sundsvallsmästerskapen i innebandy. Med en väntad och en mer oväntad segrare. Det var sammanlagt 148 stycken lag som skulle slåss om segern. IBK Sundsvall I vann på damsidan, som väntat. Den oväntade segern svarade herrlaget "Menlösa utan K" för. Totalt avverkades 297 matcher. Mycket folk kom också till Sporthallen under helgen för att titta på innebandy. På bilden jublar Härnösandslaget BEJS efter straffsegern mot Grupp O Tonic. Därmed hade man säkrat en plats i kvarten i Sundsvallsmästerskapen.

Bergsåkershäst skrällde på V65. Bergsåkers-tränaren Åke Johansson såg till att det blev rejält kupongras på V65 redan i den första avdelningen på Solvalla. "Snöret" lyckades nämligen vinna med 39-oddsaren Be Quick efter ledning hela vägen. Femåringen visade med besked att han även kan göra fina lopp över medeldistans. Be Quicks seger i klass I-finalen gav 100 000 kronor. Gulddivisionens vinnare Jet Ribb fick 300 000 kronor för sin enkla seger från utvändigt ledaren.

I juli i år bytte läkarparet Kennet Challis och Elisabet Finné ut vardagen i Sundsvall mot en betydligt mer spännande tillvaro i Mocambique. De har slagit sig ner i huvudstaden Maputo tillsammans med sina fyra barn. Där jobbar Kennet på en BB-avdelning på centralsjukhuset, och Elisabet är distriktsläkare i en förort. Och paret behövs verkligen i krigets Mocambique.