Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Före detta GIF-målvakten på blixtvisit – från Zürich

 
ST för 25 och 50 år sedan
Visa alla artiklar

Gunnar Johansson har bytt klubb. Den gamle GIF-målvakten spelar numera i ABB:s A-lag, med hemma plan i Zürich. Men det blir också en hel del bortamatcher.

– Jag har säkert 150 resdagar om året, säger den 49-årige före detta Stockviksbon som numera är chef för ABB-koncernens projektfinansiering.

Men han var inte den första i släkten att lämna landet för nya utmaningar. När Gunnar fortfarande vaktade Giffarnas mål hade redan hans jämnårige systerson Lars Andrén flyttat till Latinamerika, där han bor än i dag. I helgen är de tillfälligt tillbaka igen. Gunnars syster och Lars mamma Gudrun "Tuttan" Andrén, en gång korad till Sveriges svar på Shirley Temple, fyller nämligen 70 år. Och i lördags hölls födelsedagsfesten på hotell Södra berget.

"Marknad med Vild-Hasse" står det på den rödmålade väggen vid E14 under helgen. En hyllningsdikt till korvförsäljaren Vild-Hasse Bengtssons ära fanns i annonsen för den pågående Stöde Marknad.

– Vild-Hasse är vår störste PR-man, vidhåller Mats Höglund som ofta kallas Mr Stöde.

– Han har ju sagt i tidningen Land att Stöde är den marknad som han trivs bäst på under sommaren. Så det har vi tagit skriftligt på, fortsätter Höglund.

Vi söker själva upp den kände versciterande korvgubben Bengtsson bland stånden. Och faktiskt. Inför Sundsvalls Tidning bekräftar han uttalandet i Land.

Nästan 200 fall av magsjukdomar som orsakat av bakterier typ campylobacter och E-kolie diagnosticerades i Västernorrland förra året. Smittskyddsläkare varnar länsbor i riskgruppen för att dricka opastöriserad mjölk, orent vatten från bäckar, åar och egna brunnar och äta mat.