Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Full fart i Sporthallen när Sjölens Cup arrangerades för första gången

Morgondagens stjärnor visade förra veckan upp sig i Sjölens Cup i fotboll. Åtta och nio år var spelarna som tampades med den, för vissa stora bollen. Det var full fart i Sporthallen i dagarna tre efter nyårsdagen. GIF Sundsvall arrangerade för första gången Sjölens Cup och fick en härlig start. 33 lag och nära 340 pojkar från nio till 14 år invaderade A- och B-hallen - och gjorde det med besked. Som vanligt var det de yngsta deltagarna i klassen för pojkar födda 81/82 som ådrog sig mest blickar. De yngsta spelarna visade att tekniken finns där med en spelglädje som var smittande.

Hur farlig är luften i våra ishallar? Just nu genomför miljö- och hälsovårdskontoret tillsammans med Allergiprojektet i Sundsvall en undersökning av kvävedioxidhalten i Gärdehallen. Spelare och personal har fått mätare som de placerar nära munnen, för att kunna mäta hur mycket kvävedioxid de får i sig. Dessutom har mätare placerats ut på läktarna och längs rinkarna. Totalt handlar det om 168 mätare. Det står inte rätt till med luften i ishallarna, det fick Allergiprojektet klart för sig när skolungdomar hade mätare på sig under januari i fjol. De ungdomar som ibland vistades i ishallar hade tio gånger högre kvävedioxidhalter på sina mätare, än vad kamraterna hade.

Varg på Forsön i Ånge! Flera hundägare är övertygade om att man i två nätter under den senaste veckan har haft vargbesök. "Jag har sett ett djur som liknade en varg och mycket stora spår", berättar Hans-Erik Backlund, bosatt på Forsön.