Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Glada barn i stället för fula påskkärringar, de sista skidentusiasterna och jätteförlust för GA Metall

Det här är Frida, 3 år, Tor, 9 år, och Anna, 7 år, alla tre mitt i påsken så att säga. Tänk så mycket trevligare det är att se några glada förhoppningsfulla barn än några fula påskkärringar på väg till Blåkulla. Och de sista skidentusiasterna attackerade Sidsjöbacken på långfredagen. Nära nog tio plusgrader var det och alla andra skidbackar i stan har stängt. Men i timtal tog dessa skidfantomer den sista chansen att plöja ned i den tunga, tröga snön. De ansvariga för Sidsjöbacken hade tvingats märka ut de kala fläckarna, och de var många, för att ingen skulle skada sig.

GA Metall i Sundsvall redovisar en jätteförlust för 1990. Enligt bokslutet gick aluminiumsmältverket drygt 100 miljoner kronor i back, efter rekordlåga metallpriser på världsmarknaden. Och förlusterna fortsätter 1991, GA Metall ligger långt under budget. ”Vi måste skära ned personalkostnaderna så snart som möjligt”, förklarar vd Bengt Jonsson, som på skärtorsdagen fortsatte MBL-förhandlingarna med facket. 120 tjänster ska bort, varav 100 kollektivanställda.

Skott mot skyttestuga. Vem har roat sig med att skjuta sönder stugor på jaktskyttebanan på Gärdeberget? Det undrar klubbens 500 medlemmar. En livsfarlig lek som ingen utbildad skytt ägnar sig åt, menar skjutledaren Horst Gernandt som under gårdagen med egna ögon kunde se skadorna efter massiva hagelsvärmar. ”Någon kunde ha skadat sig allvarligt, eftersom skytten har stått väldigt nära målet när skotten avlossats.”