Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Hårdare kontroll på Midlanda på grund av krisen i Mellanöstern och blockad drabbar Östrand

Passagerarkontrollen på Midlanda är nu den hårdaste någonsin i flygfältets historia. Passagerare och bagage kontrolleras extra noga. Alla som saknar legitimation får inte flyga och de som får flyga får peka ut sitt bagage innan det lastas på planet. Bagage som inte pekas ut på plattan lämnas kvar. Orsaken är krisen i Mellanöstern något som även resebyråerna märkt av. Företag ställer in resor, bokar om från flyg till tåg och många oroliga privatpersoner ringer resebyråerna och ber om råd. Mats Öhman, visar sin legitimation för Dag Andersson. Närmast till vänster står Jan Lönnman, och väntar på att få visa sin legitimation innan han kan checka in.

Den landsomfattande elektrikerkonflikten har nu också drabbat Sundsvall. Svenska Elektrikerförbundets (SEF) punktvisa blockad mot övertidsarbete och tjänsteresor utanför ordinarie arbetstid har riktats mot ABB:s entreprenadarbete vid TM5 (torkmaskin) på Östrandsfabriken. "Det handlar om ungefär 40 anställda". Blir konflikten långvarig kan det innebära problem", menar Ulf Nyberg på ABB.

Sundsvalls kommun bantas med 100 tjänster. 20 miljoner - motsvarande 100 tjänster - skärs ner i administrationen på tre år. I första hand genom naturlig avgång. Så lyder de ledande kommunpolitikernas direktiv inför nästa treårsbudget i Sundsvall. Det är första gången administrationen pekas ut så tydligt som sparobjekt. ”Vi ställer inga krav på att dra in verksamhet ute på fältet”, säger kommunalrådet Åke Dahlberg (s).