Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: I skuggan av Vasaloppet åkte 100 deltagare Tjejmilen och håller handbollen på att dö ut i Sundsvall?

Annons

I skuggan av Vasaloppet åkte drygt 100 deltagare Tjejmilen i Sundsvall. Bergsåker var starten och målet för loppet som kördes i nollgradigt före. För några gick det tungt. Snön fastnade under skidorna. Andra hade fart på laggarna - hela den milslånga rundan. ”Det är som att gå på högklackat”, konstaterade Laila Wallin vid vätskekontrollen intill Hulistugan. Tätgruppen skidade målmedvetet runt på tid. I det bakre ledet fanns skaran som tog det med ro. De körde loppet för det höga nöjets skull.

Håller handbollssporten på att dö ut helt i Sundsvall? Frågan är berättigad efter gårdagens bittra säsongsslut i Sporthallen. Trots att Sundsvalls FHK:s herrlag vann sin match mot Norrfjärdens IF så hamnade såväl SFHK:s herrar (division II) som damer (division I) sist i respektive serie. Därmed ska båda egentligen bli degraderade. Men det är inte alls säkert att några lag vill ta Sundsvallsgångens platser! Helt säkert är det inte heller att SFHK:s herrar orkar med ytterligare en säsong.

Vinkännarna dricker inte vin på samma sätt som vi andra. De sörplar och de doppar näsan i glaset. Vin behöver inte vara förknippat med fest och glada skämt. Det kan också vara något djupt allvarligt och högst seriöst, som det var när 80 norrländska vinkännare provsmakade bourgogne-viner i Sundsvall. Den franske vinexperten Paul Cadiau ledde provningen, som bland annat omfattade en eftertraktad bourgogne från 1984. I Frankrike är den slutsåld, men i Sverige finns den fortfarande i lager.