Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: IBK Sundsvall ska vid sidan av innebandyn även pröva på fotboll

Annons

Boll som boll resonerar grabbarna i innebandylaget IBK Sundsvall. Inför årets första serieomgång i division II Västernorrland toppar IBK serien tillsammans med Rasket, men grabbarna tänker inte enbart på innebandy i nuläget. Nej, under den kommande fotbollssäsongen tänker nämligen IBK Sundsvall mönstra ett lag i division VI Medelpad. Och något stryklag tänker man minsann inte bli. Naturligtvis betyder inte det här att IBK Sundsvall fortsättningsvis ska sikta på fotboll i första hand. Fortfarande är det innebandyn som gäller och herrlaget hoppas kunna vinna serien.

Ymniga snöfall är just nu en önskedröm bland Västernorrlands åkare, som upplever den sämsta sysselsättningen på flera år. Under torsdagen stod 90 bilar sysslolösa vid Sundfrakt i Sundsvall. Konjunkturnedgången slår i vida cirklar och åkerinäringen är ett av dem som snabbt drabbas av konsekvenserna. Det finns risk för att flera åkare står inför konkurshot. Många har också avregistrerat fordonen under vinterhalvåret. Bäst klarar sig åkare med företagskontrakt. Men inte heller detta är någon säker garanti.

Doktor i Östavall. I mitten av 60-talet lades läkarmottagningen i Östavall ner. Men nu har doktorn kommit till byn igen. För Sigurd Åslund, som besökte läkarmottagningen var besöket inte lika dramatiskt som år 1952. Den gången hade han huggit sig i benet med en yxa. Men Sigurd var glad ändå att slippa åka till Ånge. Ett läkarbesök där innebär för honom ett helt dagsverke.