Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Järnvägsvagnen i Sundsvalls hamn flyttas till Storlien och ny E4-led runt Sundsvall

Annons

Från hamnen till fjället. Under fem år har en järnvägsvagn intill restaurang Maritim i Sundsvalls hamn blivit något av ett blickfång i stadsbilden. Men nu är det slut. Under tisdagen transporterades vagnen bort från stickspåret i hamnen. Den sobra vagnen som tjänstgjort som konferenslokal och kontor, skall ut på en resa där den vid slutmålet av allt att döma blir stationär under åtskilliga år. Vagnen skall rulla till Storlien, där den får uppleva en ny vår som museivagn och högkvarter för turistinformatörer.

E4 ska få ny sträckning runt Sundsvall. Norra stambanan mellan Stockholm och Boden via Ånge ska rustas upp för 2,4 miljarder. Ostkustbanan mellan Stockholm och Sundsvall ska rustas upp för två miljarder. Det är några av de större projekten i tillväxtpropositionen som regeringen presenterar den 14 februari. Hur projekten ska finansieras är inte i detalj offentligt. Men en infrastrukturfond på 20 miljoner har tidigare aviserats i finansplanen. Det är också tänkt att vägavgifter ska användas för att betala en del av investeringarna.

Det är inte bara mässfall som hotar i Torp. Den akuta prästbristen slår hårt och kan också leda till att årets konfirmation antingen måste ställas in eller flyttas fram. När kyrkoherde Bruno Nyberg inom kort flyttar till Liden står 40-talet ungdomar utan konfirmationslärare. Ett krismöte med ungdomarna och deras föräldrar skall hållas inom kort. Då skall också olika nödlösningar diskuteras.