Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Jocke Sandström kom inte med i melodifestivalen och polisen stoppade skolresa

Annons

Joakim Sandström, 19, från Timrå får se melodifestivalen på tv. Han kunde ha varit med i direktsändningen. Men juryn refuserade hans bidrag ”Ännu en dröm”. Fem dagar före sista inlämningsdag bestämde han sig. Han ville ställa upp i melodifestivalen 1991. Snabbt skrev han låten ”Ännu en dröm” och skickade kassett plus noter med expressfrakt till Sveriges Television i Malmö. Striden var hård. Enligt rykten var Jockes låt med bland de 90 bästa. Men han är inte besviken. Han hade blivit mer förvånad om han blivit uttagen. ”Det är inte illa att komma så långt fram. Jag är väldigt nöjd med låten. Det är den perfekta festivallåten”, säger Jocke.

Skolresan stoppades av polisen i Ånge. Nederbergs Turisttrafik som anlitats för resan använde en buss som inte var skattad. Dessutom var bussen i bristfällig kondition, kofångaren hölls provisoriskt på plats med ett spännband. Polisen plockade omedelbart bort registreringsskyltarna på bussen och belade den med brukarförbud. Efter en dryg timmes väntan skjutsades eleverna från Skönsbergs skola vidare med en buss från ett annat bolag. "Dålig stil att skjutsa oss i en så dålig buss”, tyckte en av eleverna vid Skönsberg skola.

Sångsvanarna har kommit till Liden. Rut Welander, Sundsvall, med fritidshus i Norrnäs rapporterar att fyra sångsvanar tagit det öppna vattnet i Burtjärn i besittning. Sångsvanarna brukar mellanlanda i Burtjärn, men år var ankomsten ovanligt tidig.