Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Johan Wallner överraskade i super-G och Strömsons säljer för billiga kostymer

En efter en åkte de ur. Det såg ut att bli en dyster svenskdag i super-G-tävlingen i VM i Saalbach, Österrike. Medaljhoppen Fredrik Nyberg, Lars-Börje Eriksson och Niklas Henning bröt allesammans. Ljuspunkten var Johan Wallner som otippad slog till med en femteplats. ”Jag trodde att det var någon som drev med mig när resultatlistan presenterades”, säger han. Landslagskompisarna Niklas Henning till höger och Lars-Börje Eriksson till vänster, grattar överraskningen Johan Wallner till femteplatsen.

Sundsvall föreslås bli huvudort för en ny region inom vägverket. Men konkurrensen är hård. Fem ledamöter i verkets styrelse har reserverat sig mot förslag och vill ha centralorter. Ett nytt regionkontor skulle ge cirka 150 nya arbeten. Vägverkets förslag till ny regionindelning skall behandlas av riksdagen i vår. Genom omorganisationen hoppas man kunna spara in 300 miljoner kronor per år. Sundsvalls främsta konkurrenter är Gävle, Östersund och Härnösand. Tre av ledamöterna i vägverkets styrelse vill förlägga regionkontoret till Gävle.

Straffad affär - säljer för billigt. Strömsons lågprisekipering i city säljer kostymer 400-500 kronor under marknadspris. Sådant straffar sig. Bert och Mats Gustafsson, som driver butiken tillsammans, fick löfte av konfektionsleverantören att få sälja populära kollektionen Sir. Nu har de plötsligt fått kalla handen. De bojkottas av konfektionsleverantören utan att få någon närmare förklaring.