Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Johanna Solberg hemma igen efter den äventyrliga resan till Rumänien

Johanna Solberg, 15 år, är hemma efter sin resa till Rumänien. En resa som gjorde henne, de sex Matforslärarna och deras två busschaufförer till rikskändisar när de fastnade i ungerska tullen med Matforselevernas hjälpsändning till de rumänska barnen. Men de kom in i Rumänien till slut. Johanna har med egna ögon sett att hjälpen behövs. ”Att det skulle vara så fattigt hade jag aldrig föreställt mig”, upprepar hon flera gånger. ”Vi har det otroligt bra här hemma i Sverige”, säger Johanna Solberg med eftertryck. Bredvid sitter pojkvännen Thomas Zetterberg, glad över att ha henne hemma igen.

Sveriges Las Vegas ligger i - Sundsvall. I alla fall att döma av spelet på totomater runt om i Sverige. Nya Cigarraffären i Sundsvall är störst vad gäller den typen av spel. Och ägaren, Börje Andersson, tror sig faktiskt ha en del av förklaringen klar för sig: ”I Sundsvall finns en genuin travkultur genom Bergsåkerstravet. Dessutom är regionen arbetardominerad och hos arbetare föds drömmar om stora pengar...”

Tidigaste läsåret 1992/93 kan det bli aktuellt med skolstart för sexåringar i Ånge. Även om ett riksdagsbeslut om den föreslagna reformen kommer redan nu under våren, hinner man lokalt inte anpassa sig till nyordningen. Rent praktiskt ställer en tidigare skolstart stora krav på skolpersonalen. Behovet av nya lärartjänster ökar troligen också. Skulle alla sexåringar börja skolan behövs tiotalet nya tjänster i Ånge.