Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Jorden runt på 300 dagar – inte mer nervös än inför en tur till Spikarna

 
ST för 25 och 50 år sedan
Visa alla artiklar

– Allt är OK, båten är lastad och jag är reda för att åka iväg, sa Roger via telefon från engelska västkusten, där seglatsen började, när vi pratade med honom före avfärden. Han lät lugn och helt befriad från resfeber.

– Ja, det är väl något fel på mig, men jag känner mig inte mer orolig inför det här än om jag skulle segla ut en tur till Spikarna, säger Sundsvallsbon Roger Andersson.

Och det är klart: han har mer än tusen dygn på djuphavsseglande segelbåt bakom sig, så 300 dagar till betyder inte så mycket. Så sent som för ett år sedan kom han ju tillbaka från en fyraårig jorden-runt-seglats, då tillsammans med sambon Malene och sexårige sonen Tobias. Redan då var planerna för den världsomsegling, som nu börjar, långt framskridna.

Många äldre pungar varje år ut med licensavgifter för TV på över 1.400 kronor helt i onödan. Radiotjänst har inte upplyst dem om att alla vårdtagare på servicehus är befriade från TV-avgift. På Tingsta servicehus i Njurunda känner sig många lurade:

– Att vi inte fått upplysningar om de här reglerna tidigare tycker jag är bedrövligt. För oss pensionärer handlar det här om mycket pengar på ett år, tycker Ruth Nilsson.

Det var den lyriska amatörbotanisten Olle Byström som Sundsvalls Tidning följde med till Granboda väster om Ånge nyligen för att titta på brudsporre-orkidéer.

– Många skulle åka flera hundra mil för att få se en brudsporre, sade en hänförd Olle Byström.

Sedan plockade han blomman! Nu är både han och ST polisanmälda.