Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Körkungen Kjell Lönnå fick ta emot medalj av kungen och fotbollsdomare från Medelpad får internationella uppdrag

Nu har Kjell Lönnå blivit kungligt belönad. Och körsången i Sundsvall har fått högtidlig glans. Vid en ceremoni på Stockholms slott belönades Kjell Lönnå med H M Konungens medalj av 8:e storleken. Kung Carl-Gustaf och drottning Silvia överlämnade personligen medaljen till den populäre körledaren från Sundsvall. Det är just för sina insatser för körsången som Kjell Lönnå fått medaljen ”för främjandet och förnyelsen av den svenska körsången”. Så kan det konstateras att allsångskonserterna i Sundsvall går hem i både slott och koja.

Medelpadsdomare får internationella uppdrag. Lennart Sundkvist och Morgan Norman är två Medelpadsdomare i fotboll som tilldelats internationella uppdrag. Lennart åker till Cypern för Cyprus Cup den 4-11 mars medan det för Morgans del handlar om Riccione Cup i Italien den 10-17 mars. Uppdragen visar att Medelpad står sig mycket väl på domarfronten.

Lastbilschauffören som sent på måndagskvällen lastat av strömming utanför Gävle fisk i Sundsvall hade glömt att lämna fraktsedeln. Därför åkte han tillbaka. Han fann då tre unga män som plockat in 13 lådor sotare och böckling i sin bil. Chauffören spärrade vägen med lastbilen och beordrade strömmingstjuvarna att lasta tillbaka godset. Samtidigt hann han med att stoppa en bilist som larmade polisen. Två av männen avvek snabbt från platsen när polisen anlände. Den tredje greps och släpptes efter förhör på tisdagen.