Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Makarna har drivit taxirörelse i Ljustorp i 43 år: Nu går de i pension

Annons

I snart 43 år har makarna Kurt och Elsy Lindström drivit sin taxirörelse i Ljustorp. Hur många mil de avverkat är det ingen som vet, bara att bilarna rullat på i ur och skur, vardag som helgdag. De säger själva att de skjutsat människor från vaggan till graven, blivande mammor till förlossningsavdelningen på lasarettet och bårbilen för den sista färden till kyrkogården. För att inte tala om alla skolbarn som åkt med deras bilar under årens lopp. Nu blir makarna Lindström pensionärer och ser tillbaka på sitt händelserika liv. Ett liv med hårt arbete från morgon till kväll, i ett yrke som de aldrig ångrat att de gav sig på. Ett arbete nära människor i deras glädje och sorg.

Marie Sturesdotter Andersson och Carina Bäcklin är barndomskamrater med äventyr i blodet. De växte upp på samma gata i Granlo i Sundsvall. Nu lever de i olika delar av världen. Vid jultid strålar de samman med nya äventyr att berätta om. Sedan de träffades senast har Marie gjort sin sjätte segling över Atlanten. Carina har tagit hem en tolfte plats i fallskärms-VM. Efter snabbvisiten i Sundsvall åker de iväg igen, till Västindien respektive Sovjet. Det har redan börjat krypa i benen på dem. Nya utmaningar väntar.

Småbarnsföräldrarna Kenneth och Ann-Charlotte Hjerpe har flyttat hem till Holm efter tio år i förskingringen. Holms församling ökade då med fyra personer. Och familjen Hjerpe var med om att vända trenden i Sundsvalls kommuns minsta socken. En av orsakerna är den vågade satsningen att bygga lägenheter på orten där bara en enda familj stod i bostadskön.

Läs också: ST för 50 år sedan – världsettan publikfavorit på Getberget