Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Många små lucior och Ulrika Hådén fick en julklapp från kungen

Lucior, tärnor och tomtar på dagis. Julen varar än till påska, sjunger vi i julvisan. Då är det väl inte för sent med denna bild av glada lucior, tärnor och tomtenissar från Duvans dagis på Oscarsgatan i Sundsvall. Stående från vänster: Patricia, Emma, Agnes, Cecilia, Emelie, Beatrice, Totte, Angelica och Kristin. Sittande från vänster: Joacim, Emil, Emma, Johan och Mikael.

Vilken julklapp - 10 000 kronor av kungen själv! En glad och överraskad Ulrika Hådén i Gästa, Njurunda, fick ta emot ett annorlunda julbrev. Kung Carl Gustaf skriver i sitt brev att han beviljat henne stipendium, för forskning kring gamla okända lump-pappersbruken i Stångå och Västanå. "Det är verkligen roligt. Jag känner en uppgift att lyfta fram brukens historia", säger Ulrika Hådén.

Julottorna drog som vanligt mycket folk till kyrkorna på juldagsmorgonen. Gustav Adolfs kyrka i Sundvall var fullsatt när Birgit H Örnberg, förkunnade julens budskap. Fullspikat var det också på andra och betydligt mindre stämningsfulla arrangemang. Bland annat på den annandagsauktion som hölls på Kusten i Njurunda. Där var det så fullt att folk nästan fick klättra på väggarna för att se.

Efter nyår träder den nya skattereformen i kraft, den som skall göra det svårare att skatteplanera bland annat. Men icke så. I vissa fall blir det till och med enklare, säger Roger Akelius, skattemyndigheternas fiende nummer ett. Han ger några tips på hur man skall göra när det nya skattepaketet träder i kraft.