Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Mellan Njurunda och Sundsvall ligger "Costa del Loppis"

 
ST för 25 och 50 år sedan
Visa alla artiklar

Mellan Njurunda och Sundsvall finns det fyra loppmarknader.

– Vi brukar kalla sträckan för "Costa del Loppis", säger Staffan Henriksson i Vapelnäs.

I Vapelnäs finns en mer miljöinriktad loppmarknad i den gamla sjömanskyrkan. Det känns som om månglarna har flyttat in i templet. Vid själva altaret hänger ett gammalt fotografi av en gammal chefredaktör på Sundsvalls Tidning. Gust. R. Peterson. Takmålningarna är dolda under lager av gullfiber och på läktarna säljs gamla kläder. Nere i kyrksalen ser man de väldiga renhornen, som är prismärkta i D-mark.

– Det är ju tyskar som köper dem, säger Staffan.

Per Stenmarck är mycket kritisk till kommunikationskommitténs förslag att minska anslagen till järnvägar och vägar.

– Samtidigt som EU satsar miljardbelopp på infrastruktursatsningar i Europa för att främja tillväxten vill den svenska regeringen göra tvärtom.

Per Stenmarck hoppas att EU-politiken inom transportområdet kommer att arbeta mer med miljöfrågor i framtiden. Ett exempel där EU skulle kunna satsa resurser är utvecklandet av en ny typ av motor, som skulle göra biltransporter betydligt miljövänligare, menar Stenmarck.

Det är högtryck när det gäller insektsbekämpning i Sundsvall med omnejd för närvarande. Mängder av oroliga villaägare vill ha hjälp med bekämpning av getingar som på grund av den kalla våren är ovanligt giftiga i år. Det var i slutet av förra veckan när värmen kom som det blev något av en insektsexplosion i Sundsvall.

– När getingar blir sena som de är i år har de mer gift än vanligt, konstaterar Tomas Andersson från Anticimex.