Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Multiidrottaren Annika Zell har hittat hem i skogen

 
ST för 25 och 50 år sedan
Visa alla artiklar

På sjuttiotalet vann Annika Zell klubbmästerskapet i konståkning i Heffners. Men det är i skogen som hon funnit sitt gebit.

Inom skidorienteringen har hon redan vunnit allt. Nu är det fotorientering som gäller. Nästa år går VM i Norge. Då ska Annika ta en individuell medalj samt återerövra stafettguldet till Sverige.

Hur började det hela?

– Gymnastik började jag med som fyraåring och konståkning höll jag på med från åtta till kring femton. Blev faktiskt klubbmästare. Sex dagar i veckan tränade vi på piruetter och hopp, minns Annika som lockades till skogs av grannarna Gun och Bertil Axelsson då hon just passerat 10-årsstrecket.

Men hon hade många järn i elden; volleyboll för Högom, friidrott och familjens husvagn nära backarna i Edsåsdalen visar att det var idrott på det ena eller andra sättet mest för jämnan i familjen Zell.

I går var Kim Ottosson ute och tog nya prover i badet eftersom det senaste provresultatet från den 12 juli givit samma nedslående besked som tidigare.

– På fredag får jag veta om jag måste sätta upp badförbudskyltar vilket skulle vara tråkigt.

Slädaviken på Alnö har dragit med problem också under tidigare år.

– En rejäl magsjuka kan drabba de badande, säger Kim Ottosson.

Fisketuristerna i Ånge fiskevårdsområde fick uppleva en riktig irrfärd på semestern. På fyra dagar traskade de runt tio mil på grund av bristfällig skyltning och en gammal karta.

– Första svängen gick vi nästan till Alby på grund av att vi missade avtagsvägen vi sågverket. Vi fick vända åter och med hjälp från en ortsbo kom vi till slut fram till Mycksjön, berättar Bob Lindblom.