Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Namnteckningarna saknades: Nitisk kontrollant drog in skolelevers busskort och det blir dubbelt så dyrt att felparkera i Sundsvall

Annons

En bortglömd namnteckning kan vara ödesdiger. Det upptäckte två gymnasieelever i Sundsvall häromdagen som förlorade sina busskort genom en regel som de inte hade en aning om. Adam Kirrander (t v) och Björn Elfström åkte häromdagen till Katrinelunds gymnasium från Ljustadalen. På bussen fanns en biljettkontrollör som begärde att få se grabbarnas busskort. På korten fanns skolans stämpel, namn och personnummer på innehavaren men inte deras namnteckningar. Den nitiske kontrollanten drog in busskorten omedelbart trots att de båda kunde legitimera sig.

Det blir ingen billig affär att felparkera i Sundsvall från och med i sommar. Det kan kosta 500 kronor att felparkera och 200 kronor att stå för länge på en p-plats. Chockhöjningen motiveras med de nyligen höjda p-avgifterna. ”Skillnaden mellan laglig och olaglig parkering har blivit för liten”, säger Lars Lundin på gatukontoret. En hel arbetsdag för tio kronor i timmen i city blir 80 kronor - medan böterna kostar 100 kronor.

Östby mellan Ljungaverk och Erikslund är byn som bara blir yngre och yngre. Här är var fjärde Östbybo under 13 år. Byåldersmannen är 29. Anne Östman är en av nybyggarna. Sedan ett år tillbaka bor hon tillsammans med barnen Maja och Jonas och maken Anders i en nyuppförd villa i byn. "Det finns en väldigt bra sammanhållning här", menar Anne. Och det man samlas kring är gamla skolhuset, som numera rymmer både dagis och samlingslokaler.