Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Nyrenoverade Sättna kyrka i ny skrud

"Öppna för mig rättfärdighetens portar..." När Sättnas kyrkas klockor tonat ut bultade biskop Bengt Hallgren på kyrkporten. Det var dags för återöppnande av den nyrenoverade kyrkan. Efter tre slag med kräklan mot porten steg han in i Sättnas kyrka. Inför fullsatta kyrkbänkar höll biskopen högmässogudstjänst. Sättna kyrka har hållits stängd sedan renoveringsarbetena inleddes i maj. Alldeles lagom till det nya kyrkoåret, till advent och julotta, är nu allt klart. Ljusa färger, nymålade väggar, tak och bänkar i en mjuk pastell, och utvändigt en nyrappad fasad i gräddvitt.

Missnöjda Nordbankskunder bör byta bank. Kritiken mot Nordbanken fortsätter, nu är det Bankinspektionens chef, Anders Sahlén, som ger sin syn på verksamheten. Mest kritisk är han mot Norra Nordbanken där bristerna varit mest påtagliga. Kritisk är också chefen för bankinspektionens konsumentgrupp. Lars Olof Wärnsund. "Byt bank", säger han till de som känner sig oroliga. Han är också övertygad om att bankens privatkunder i slutänden kommer att få vara med och betala de dåliga affärer bankledningen gjort.

Lugnare tempo på avdelningen. Mindre oroliga patienter. Färre sjukskrivningar bland personalen. För Ulrica Gustafsson och Lena Åberg, på avdelning 15 vid Njurunda sjukhem, har arbetsglädjen vuxit sedan de blev ett par och fick större möjlighet att påverka sitt arbete. "Att få ansvar är ett lyft", säger Ulrica. Numera har de tid över för att sätta sig ner, tända ljus och hålla sina patienter i handen.