Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Personal flyttas runt när medicinavdelningen stänger

 
ST för 25 och 50 år sedan
Visa alla artiklar

Den 17 juni sades 65 personer upp inom sjukvårdsförvaltningen. Orsaken är indragningen av åldringsvård i Härnösand och att vården av patienter med slaganfall omorganiserats.

I samband med att en helt ny avdelning för patienter med stroke, hjärnblödning eller blodpropp i hjärnan öppnas, så stängs två andra vårdavdelningar. Medicinavdelning 24A slutar existera på måndag. I dag arbetar sjuksköterskan Birgitta Sletteng sin sista dag på avdelningen. Hon får fortsätta jobba vid sjukhuset, men kommer att omplaceras.

– Jag har fortfarande ingen aning om vart jag ska. Det känns som en tung klump i magen, säger hon.

I går presenterades med viss högtidlighet vilka förvaltningsbolag som ska få sköta om Mitthems fastigheter under de närmaste åren. Mitthems vd Hans Selling och ordförande Leif Westlund förklarade att upphandlingen antagligen var den största i sitt slag i Sverige och ett mycket viktigt led i arbetet för att få det blödande, kommunägda företaget att gå utan förlust om tre år.

Nu är det full rulle på go-kartbanan intill E4 söder om Härnösand. Det är den första lilla etappen av den stora Mittsverigebanan som är farbar och intresset var stort på onsdagen när motorklubbarna i Sundsvall, Härnösand och Timrå bjöd barn och ungdom på gratis åkning. Trots att arrangörerna gått ut med information i lokalradion om att evenemanget var inställt och framflyttat på grund av regn så kom det hundratals besökare. Väder och vind bekymrade inte grabbarna och tjejerna, snarare bidrog vattenspruten från hjulen och sladdarna i kurvorna till att åkglädjen blev ännu större.