Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Polisens radar funkar inte - fritt fram för fartsyndarna

Nu kan ni köra hur fort ni vill i Sundsvall. Polisens moderna radar har gått sönder - och den gamla får inte användas. Polisen i Sundsvall var ett av många polisdistrikt som i fjol köpte den nya radarutrustningen. Företaget Sensorteknik AB i Gävle har lagt ned tre år på att ta fram anläggningen, som med stor precision kan mäta åtta bilars hastighet samtidigt. Kostnad: 180 000 kronor. Det är sedan vinterkylan slagit till som Sundsvallspolisen och sex polisdistrikt till lämnat in sina sofistikerade utrustningar. Lars-Yngve Felth, vd på Sensorteknik, säger att felet är åtgärdat. ”Men det har ingenting med kylan att göra.”

Snöberg, tre mil väster om Ånge, räddar jobben i Bolidens guldgruva i Enåsen? Gruvföretaget Terra Mining i Stockholm har nämligen inmutat ett 600 hektar stort område runt skogsbyn sedan undersökningar visat på mineralfyndigheter. Provtagningarna i området kommer nu att fortsätta. Redan under våren startar företaget provborrningar. Samtidigt som Terra Mining börjat prospekteringarna i Snöberg har Boliden Mineral börjat avvecklingen i Enåsen, Ramsjö. En eventuell brytbar fyndighet i Snöberg kan rädda en del av jobben i Enåsen.

Dricksvattnet i Sundsvall kostar bara 1,98 kronor per kubikmeter vatten att producera. I resten av länets kommuner kostar vattnet i genomsnitt 4,46 kronor. Det beror på att vattnet från Sundsvalls vattentäkter i grusåsar inte behöver behandlas i vattenreningsverk. Det går att dricka direkt.