Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Rädda Björnes magasin: Johanna Saltin, 7 år, samlar namn för hotat barnprogram

Annons

Låt Björnes magasin vara kvar! Barnen i Vibackeskolan på Alnö går nu till storms mot tv-ledningen i Stockholm. Anförare: Johanna Saltin, 7 år. 100 namnunderskrifter har hon fått ihop. På en enda dag! ”Björnes magasin är det bästa som finns på tv, det får inte läggas ned”, säger barnen och skriver protestlistor mot nedläggningen. Kanske kan Björne och hans magasin få fortsätta ett tag till om barnen har något att säga till om. De som har det slutliga ansvaret är vuxna tv-tittare som bara ser på pengar och inte på barnprogram.

Ånge ska börja skicka sopor till Blåbergstippen i Sundsvall. På så sätt slipper Ånge undan miljoninvesteringar för ombyggnad av den egna Kaffepanntippen, samtidigt som driftkostnaden kan hållas nere. Det skulle kosta 5-6 miljoner kronor att bygga om den nuvarande tippen i Ånge. ”Det här blir billigast för oss ur alla synpunkter”, säger Ånges tekniska chef Göran Magnusson.

Kyrkoherde Gunnar Oreland, Tuna församling, som vägrat att lämna ut kyrkböckerna till skattemyndigheten, satt på fredagen på riksdagsläktaren. Där fick han höra, att statsrådet Erik Åsbrink i viss mån hade förståelse för hans vägran. Församlingar som har möjlighet, kan själva få medverka i överförandet av uppgifter i kyrkböckerna. Samtidigt betygade Åsbrink att sekretesskyddet var betryggande. Inga åtgärder från regeringens sida är påkallade.