Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Risk för bensinransonering om kriget bryter ut i Persiska viken

Än så länge har inte någon explosiv hamstring av bensin utbrutit i Sundsvall. Men om kriget kring Persiska viken är ett faktum finns stor risk för bensinransonering i Sverige. Då kan hamstringsvågen ta fart och bensinmackarna är beredda. På Statoil, Gärde berättade Kjell Drougge att tankarna kommer att fyllas och på BP Alnö var aktiviteten större än vanligt. ”Det är klart man passar på att ta hem lite extra”, sa Sune Sponton (bilden), som fyllde upp extradunkar både för gräsklipparen och snöslungan när han tankade. När sedan beskedet om prishöjningen på 20 öre litern kom under eftermiddagen ökade genast köerna vid mackarna.

”Sjötullen”, så ska Sundsvalls nya stadsdel i inre hamnen heta. Namnet har hittats på en 1700-talskarta. Sjötullen fanns på en liten udde vid Selångersån utlopp. Förslag till avtal om hur inre hamnens utveckling och exploatering ska gå till är färdigförhandlade. Bara underskrifterna saknas. Kommunen sätter sig som minoritetsägare i ett bolag tillsammans med Centruminvest, SPP och NCC. Hallström & Nisses lurar än så länge i vassen. De äger fryshuset mitt i området.

Hyreshöjningar ökar antalet tomma lägenheter. Sundsvallsbyggen riskerar många tomma lägenheter i sin nyproduktion fram emot våren, tror bostadsförmedlingen. De kraftiga hyreshöjningarna i exempelvis Granloholm är redan mer än många klarar av. ”Vi har ovanligt höga kapitalkostnader”, förklarade Sundsvallsbyggens förhandlare, Åke Sundqvist.