Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Rockbandet Mystery från Sundsvall vidare till final i rock-SM i Stockholm och skandal i bandy-VM

Annons

Rockbandet Mystery från Sundsvall siktar mot målet. De har redan hunnit en bra bit på väg. Tillsammans med två andra rockband vann de juryns gunst vid rock-SM:s semifinal i Hudiksvall. Nu går de vidare till finalen i rock-SM som arrangeras i Stockholm på långfredagen. Första pris är en LP-inspelning och en eventuell lansering utomlands. ”Helt underbart. Nu får vi lön för mödan”, säger sångaren Roger Lindroth efter segern.

Det blev en skandal direkt i bandy-VM:s premiärmatch mellan Finland och Sverige. Matchen fick nämligen avbrytas efter 43 minuters spel. Orsak: Isen höll inte, utan det blev stora hål där den underliggande konstgräsplanen lyste igenom. ”Det var rena turen att ingen allvarlig skada inträffade, och domarna gjorde helt rätt som bröt matchen, konstaterade Sveriges förbundskapten Rolf Käck. Man flyttade nu fram matchen till att spelas på kvällen på en ny arena.

Bildskärmar och datorer har rationaliserat trista arbetsuppgifter, men det finns också en baksida. Många människor tål helt enkelt inte sin arbetsmiljö längre. Man talar om en hittills ganska obekant åkomma - ”elallergi”. En stor grupp forskare och läkare tror dessvärre inte på dem som säger sig må dåligt av att jobba vid skärm. ”Men det är hög tid att ta bildskärmsallergikerna på allvar”, resonerar läkaren Urban Alehagen och vd Arne Bekkevold på Servicehälsan i Sundsvall. De har tvingats ändra åsikt sedan de sett vilka stora problem det finns ute på arbetsplatserna.