Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Rollspel i huvudrollen när rollspelsfantaster ordnade spelträff i Högoms skola

Annons

Ungdomens spelintressen växlar i de olika generationerna. En period spelade alla Monopol. Jojjon återkommer ungefär vart tionde år. Nu är det rollspel som blir allt mer populärt. Sundsvalls Organiserade Roll- och Konfliktspelare (SORK) är en exklusiv förening för rollspelsfantasterna. I samarbete med den nystartade rollspelsaffären Games and Comics och rollspelsfabrikanten Lancelot Games, båda i Sundsvall, arrangerade föreningen en spelträff i Högoms skola, Sundsvall, med ett stort antal såväl erfarna spelare som nybörjare. ”Intresset för rollspel ökar starkt”, säger Johan Palén, ordförande i SORK.

Bristen i konkursboet för Söråkersföretaget A-Sandwich är över 21 miljoner kronor. Skulderna uppgår till drygt 22 miljoner och de något osäkra tillgångarna är strax över en miljon kronor. Det anmärkningsvärda med företaget är att det aldrig blev någon kommersiell drift. Inte en enda kronor har man fått in för sålda produkter. Till de stora förlorarna hör Statens Industriverk, Styrelsen för Teknisk Utveckling och Norrlandsfonden. De har förlorat mellan 2,3 och 3,7 miljoner kronor vardera. En mängd små leverantörer står också på listan över snopna kreditgivare.

Skogsägarna i Hälsingland och Dalarna uppmanas av sin förening Mellanskog att inte avverka något timmer i år. Sågverken har fulla lager och svårt att sälja sina färdiga produkter. Låt hellre virket står kvar på rot över sommaren och avverka i höst i stället, råder föreningen.