Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Silvermedalj till Sundsvallssimmaren Marcus Olsson i JSM

Nära men det räckte inte ända fram, utan Marcus Olsson (här till höger) fick nöja sig med silver på 100 m bröstsim. Här gratulerar han segraren i loppet, Patrik Isaksson från Västerås SS. Det räckte till en silvermedalj för Sundsvallssimmaren Marcus Olsson på 100 meter bröstsim i JSM. Trots att Marcus slog sitt personliga rekord med nästan 2.5 sekunder, kunde han inte rå på Patrik Isaksson från Västerås som vann på tiden 1.03.71.

Helmers fantastiska rykande maskiner. Egentligen är det ingen konst att göra ångmaskiner. Kruxet är att få dem att fungera, säger Helmer Nilsson från Söråker. Helmer kan sin sak. 89 år gammal inspekterar han att det ryker ordentligt om de handgjorda modellerna som i går visades och demonstrerades på Kulturmagasinet i Sundsvall. Maskinmodellerna har tagit flera år att bygga. Varje liten del är handgjord. Helmer byggde sin första ångmaskin i 16-årsåldern. Sedan var han fast. Det gick inte att släppa fascinationen över ångmaskinerna.

Sven-Gunnar och Yvonne Lundberg har vildmarken utanför husknuten. Varje dag besöker en rådjursflock tallodlingen mitt emot huset i Nedansjö. Trots att de är så nära gäller det att vara uppmärksam för att upptäcka dem. Nu är det oroliga att idyllen ska ta slut. Tidigt på lördagsmorgonen såg Sven-Gunnar och Yvonne två lodjur på tallodlingen. Men Sven-Gunnar blev inte förtjust över att få se de sällsynta och skygga djuren. "Jag är nervös att det ska bli slakt här", säger han.