Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Simon Goldin, 9 år, skrev brev till Saddam Hussein och George Bush: Låt blir att kriga

Annons

Fem dagar innan kriget mellan FN och Irak bröt ut skrev 9-årige Simon Goldin från Sundsvall ett brev. Ett viktigt brev. Ett brev om fred. Det var adresserat till en av huvudrollsinnehavarna i kriget, Saddam Hussein. Simon bad Hussein lämna det ockuperade Kuwait. Dagen efter skrev han till president Bush och bad honom att inte anfalla Irak. Men kriget bröt ut och Simon har fortfarande inte fått något svar. Simon tycker att man borde kunna prata i stället för att kriga. Tyvärr lyssnade varken Hussein eller Bush på Simon. Men han gjorde i alla fall ett försök.

Stark elevökning i Erikslund. Skolstyrelsen i Ånge vill överta förskolans lokaler i Erikslunds skola för textilslöjd och FA-verksamhet från och med hösten 1991. Det är det ökade elevantalet som är orsaken till behovet av lokalerna. Antalet elever i Erikslund ökar med 33 mellan hösten 1991 och våren 1997. Säger sociala ja till förslaget flyttar förskolan sin verksamhet till ett parhus som ligger i anslutning till skolan.

Det pekar åt rätt håll för Björn Forslund. ”Nu börjar det gå åt rätt håll och formen blir bara bättre och bättre”, kommenterade Sundsvallsskrinnaren Björn Forslund efter världscuptävlingarna i Collalbo i Italien. Resultatet för Björn blev en hedrande åttonde plats på 500 meter och bäste svensk, men bara 25 hundradelar efter trean i tävlingen. Björns form tycks vara på topp nu, förra helgen segrade han i de Nordiska mästerskapen. Världscuptävlingarna fortsätter nu i Innsbruck där Björn åker både 500 och 1 000 meter.