Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Sixten Söderberg från Alnö är en snitsig snidare på träskulpturer och Giffarnas premiärmatch slutade oavgjort

Annons

Sicken snidare! Med hjälp av en liten 50 år gammal pennkniv snidar förre taxiägaren Sixten Söderberg, Alnö, karikatyrer i trä. Många av hans skulpturer är av hög klass och med fantasins hjälp går det att se vem de olika skulpturerna ska föreställa. Strax före jul började Sixten Söderberg att snida på en fiskekutter som är ungefär 80 cm lång. Det fattas några smågrejor på fiskekuttern innan den är klar. Sixten lärde sig träsnidarkonsten redan i unga år. Det bästa träslaget att skära i är arder (al).

GIF Sundsvalls allsvenska premiärmatch borta mot GAIS slutade något överraskande oavgjort 1-1 (1-0). Efter en trög inledning släppte dock premiärnerverna och Giffarna kom igen på ett storstilat sätt. Mannen bakom poängen var en ännu större överraskning: Åke Andersson. Den snart 34-årige veteranen har nämligen inte nätat i allsvenskan sedan 1982. Dessutom räddade han sitt lag från ett baklängesmål genom att sparka bort bollen på mållinjen. Matchen spelades på ett regnigt Ullevi och bjöd inte på någon stor fotboll. Men GIF Sundsvalls nöjda miner gick inte att ta miste på.

Uppsala domkyrka var i det närmaste fullsatt när Karl-Johan Tyrberg vigdes till biskop för Härnösands stift. Akten förrättades av ärkebiskop Bertil Werkström och vid altarringen fanns biskopar från fem länder. Bland gästerna i katedralen fanns bland andra kyrkominister Margot Wallström och Västernorrlands landshövding Ingemar Öhrn.