Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Skidentusiasten från Ånge given i VM-truppen och kaos när ATG drabbades av kabelbrott

Annons

Dags att spänna på sig skidorna. Arne E Nilsson från Ånge är Sveriges kanske meste skidentusiast, trots att han själv aldrig tävlat. Nu väntar skid-VM i Italien. Att Arne E Nilsson, Ånge-Nisse kallad, finns på plats är självklart trots att han själv aldrig tävlat på skidor. Han har en meritlista som är svårslagen; däribland 20 ishockey-VM och 16 olympiska spel. Detta blir hans elfte skid-VM från läktarplats. Någon vanlig åskådare är han dock inte. Arne E är alltid med i händelsernas centrum, bland både skidkungar och kungligheter. Kompis med bland annat prins Bertil som han är.

Travspelarna hade i går stora problem med att lämna in sina V65-kuponger sedan ett kabelbrott uppstod vid 11-tiden i Västerås. Det gjordes att man tvingades förlänga öppettiderna för V65-inlämning en timme fram till kl 14.00. Dagens Dubbel ytterligare en halvtimme. Nu kunde dock inte alla totomater komma i gång, så en del spelare gick hem besvikna. ”Totalt tappade vi åtta miljoner spel, hälften på V65 och lika mycket på Dagens Dubbel, V5, vinnare och plats”, säger Jan Wallin, totochef på ATG.

I skymundan av Pernilla Wibergs fantastiska VM-guld genomfördes perfekta USM-kvaltävlingar. På herrsidan dominerade Medelpad medan Ångermanland var värst bland damerna. Noterbart är att den här regionen, förutom Medelpad och Ångermanland även Jämtland och Hälsingland, håller mycket hög klass. Kalle Holmlund och alla andra kan med stor tillförsikt se fram emot USM-tävlingarna om några veckor.