Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Slutspelat för J-O Waldner i åttondelsfinalen

I Barcelona 1992 räddade Jan-Ove Waldner den svenska äran med guldet i bordtennisens singel.

I EM, så sent som för tre månader sedan, sopade svenskarna rent. Men i Atlanta har allt gått snett: I går fullbordades det svenska fiaskot när Waldner åkte ut i åttondelsfinal, 1-3 i set mot Johnny Huang, kanadensare med kinesiska rötter.

– Minns inte när jag åkte ut så här tidigt i ett stort mästerskap senast, erkänner J-O efteråt.

– Men det måste varit länge sedan ...

Slutspelat för siste svensken i singelturneringen redan i åttondel. Adjöss kvällen före dubbel för J-O och Jörgen Persson. Då handlade det om kvartsfinal, om sydkoreanerna Lee/Yoo. Och stryk i tre raka set.

Förra året betalade de knappt 300 kronor var för vattnet. I år kostar det runt en tusenlapp. Den kraftiga höjningen har fått de 47 sommarboende i Slädaviken att skriva ett brev till Sundsvall Vatten och begära ett möte om den nya taxan.

– Det enda de gör är att sätta på vattnet på våren och stänga av det på hösten, och sen läsa av mätaren. De kan inte ha speciellt stora kostnader för det, säger Bengt Wikström.

Som en något spinkig pilsnerkorv simmar det runt i flaskan: Ett stort svart sugrör i plast.

– Hur har de lyckats med det här? säger Tomas Tjernström och håller upp den alltjämt oöppnade ölflaskan.

Tomas, som bor i Bredsand, hade under lördagskvällen varit hemma hos sin pappa och tittat på OS. Det var när han och hans fru kom hem och skulle ta var sin öl som han gjorde upptäckten.