Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Snowboardåkarna laddar upp och uppåt i databranschen

Ungdomarna från Sundsvalls Snowboardklubb har kommit hem efter ett framgångsrikt träningsläger i Idre. Databranschen upplever en ljusning och ett företag i Sundsvall nyanställer.

24 nöjda Sundsvallskillar och tjejer mellan 10-23 år ur Sundsvalls Snowboardklubb har varit på ett lyckosamt träningsläger i Idre fjäll den gångna veckan. Sundsvallsklubben valde Idre för att de hade de bästa träningsförhållandena just nu. Men det omtalade "snowboardlandet" i Idre var inte riktigt klart. Ledaren Kristian Hansen var nöjd med lägret och tycker att det var givande för alla deltagare.

Milton och Karin Nordlander i Fagervik, Timrå, har sorg. Deras Yorkshireterrier Ida, ett och ett halvt år har avlidit efter att ha blivit biten av en grannhund. Miton och Karin är förkrossade. Jämthundstiken från granngården gick till attack och högg Ida tvärs över ryggen. Händelsen är polisanmäld. Paret har beslutat att aldrig mer skaffa hund trots att de tidigare har haft hund i alla år. Jämthundens ägare beklagar olyckan och hoppas att grannsämjan ändå kan förbättras.

Det börjar ljusna i databranschen. Efter ett par magra år med anställningsstopp och minskad personalstyrka skall Cap Programator Norr i Sundsvall nyanställa ett tiotal personer. Dessutom har företaget som det första i den stora franskägda Cap Gemini-koncernen fått ett ISO 9000-certifikat. Inom Cap Programator Norr arbetar i dag 300 personer, varav 100 på huvudkontoret i Sundsvall. Datatjänstbranschen genomgår en form av strukturförvandling med persondatorernas intåg och nya programspråk.