Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Sportlov på Storgatan: Här handlar det om allt utom idrott och gänget som får Ånge att skratta

Flickorna vänder sportfånen ryggen. Han får ägna sig åt innebandy medan de tittar på folkvimlet. Vilka är det som inte sportar på sportlovet? Det tycks vara mest tjejer att döma av de klungor som man träffar på utanför varuhusen. ”Vi står här och tittar på killar”, säger flera av dem. Ungdomarna som inte sportar får i stället utveckla en annan färdighet, typisk för den svenska mentaliteten: Konsten att ha tråkigt. Och var kan man ha tråkigast om inte i stenstan en vacker midvinterdag? Här finns absolut ingenting att göra utom att titta på folk och prata med kompisar.

Medelålders revyrävar i all ära, men i Ånge är det det unga gardet som ligger bakom lokalrevyn. Och det är inte så konstigt. Det är 48 år sedan det senast begav sig med lokalrevy i Ånge. Traditionen har nästa dött ut, men bara nästan. Det är fem unga killar som vågar skämta om både kommunalpolitik och SJ. Det är Magnus Bergqvist, Jonas Walker, Patrik Monrad, Lasse Arvidsson och Håkan Strandell som tillsammans skrivit sketcherna för lokalrevyn Hjulet.

Timrå musikskola hade en lyckad pianoafton på Stiftsgården i Söråker. Det var ett försök från skolan att presentera en konsert med enbart pianospelande elever. Gunilla Molin, huvudlärare i piano, ledde och organiserade kvällen. Medverkande var elever från årskurs 3 fram till de som går sista året i gymnasiet. Av ovationerna att döma så var det inte sista gången som Musikskolan får arrangera en pianoafton.