Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Stor hemvärnsövning på Alnö och ny färja till Sundsvall

Bilbränder är inte ovanliga, ett givet inslag när Alnö marina hemvärn håller brandövning. Det kunde man läsa i ST för 25 år sedan.

Annons

Alnö marina hemvärnsmän övar brandskydd. Brinnande bilar, brinnande människor, brand i napalm och fosfor. Det flammade och bolmade vid Smedsgården på Alnö, när marina hemvärnet använde lördagen till stor brandövning. Det var den första stora övningen med riktiga brasor och ingripanden. Såväl civil som militär brandkunskap och livräddning stod på schemat. Lika nyttigt kan det väl vara också i fredstid, att kunna hantera brandsläckare och ta itu med eld i en bil eller i kläder, menade hemvärnsmännen. 48 stycken deltog i övningen. Mest befäl, som sedan utbildar sina mannar.

Ny storfärja till Sundsvall. Nu är det klart att Sundsvall får en ny storfärja i sommar. Det är Viking Lines m/s Viking Sally som äntligen hamnat i Vasabåtarnas flotta, ett år senare än planerat. Nytt namn på jättefärjan blir Wasa King samtidigt som Vasabåtarna också passar på att byta namn till Wasa Line. I februari sätts den nya storfärjan (2 000 personer) in på linjen Umeå–Vasa, och i sommar kommer turen till Sundsvall. Egentligen skulle färjan ha trafikerat Sundsvall–Vasa redan i somras, men Wärttsilä-konkursen kom emellan.

Tennisdamerna till Elitserien. Sundsvalls tennistjejer är klara för elitseriespel! Den viktiga matchen i Staffanstorp mot Vänersborg blev direkt avgörande. Genom segern med 40 slipper också tjejerna spela dagens betydelselösa match. Motståndarna Malmen är nämligen också klara för elitspel.