Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Sundsvall ska bli till framtidens konferensstad

Nu ska Sundsvall säljas som konferens- och mässtad. Därför har ett unikt samarbete mellan olika företag i Sundsvall bildat ”Konferensstaden Sundsvall”. Ett paraplynamn som står för sex hotell, två konferensanläggningar, en mässarrangör, ett reseföretag, Sundsvalls Turism & Kongress AB och Sundsvalls kommun. Hittills har man provat sina vingar, men från och med 1991 tar man det definitiva lyftet. Ulla Holmberg, Hotell Bore och Bertil Sundberg, Hotell Sundsvall är två av de stora ”drakarna” som skall sälja Sundsvall som konferens- och mässtad.

Medelpad kan komma att få fem fotbollslag i division III, herrar och fyra i division II, damer den kommande säsongen. Stockviks tjejer har nämligen blivit erbjudna en plats i division II Mellersta Norrland, sedan Hanviken hoppat av ”ettan”. Lucksta kan också komma att bli erbjuden en plats i division III om Örnsköldsviks FF väljer att dra sig ur serien.

Nu tvingas av allt att döma apoteken i Västernorrland förskansa sig mot tjuvar som är på jakt efter centralstimulerande medikamenter. Under senare tid har ett 30-tal apoteksinbrott skett i länet. Bytet har uteslutande inriktats på narkotiska preparat. Galler för både fönster och dörrar är apotekets eget recept för att fortsättningsvis förhindra obehöriga intrång. Natten mot fredagen greps två sedan de tagit sig in i apoteket Granen i Skönsberg. En av dem var med vid senaste kuppen mot samma apotek. Det är läkemedel som Sobril, Metadon och Temesa som tjuvarna bland annat söker.