Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Sundsvallsbandet Cherry Red hoppas fortfarande på genombrottet och hemlig rapport avslöjar kommunens slarv med räkningar

De har varit ”på gång” otaliga gånger. Och nu kan det lossna för Cherry Red igen. Denna gång genom ett tv-framträdande i ”Kosmopol”. I sex år har det harvat och slitit. Sundsvallsbandet Cherry Red, som kallades sig Roulette förut, har hunnit med tre singlar och medverkat i Nordic Channel och TV3. Alla gånger ha det tisslats och tasslats. Det har talats om det stora genombrottet. Lite uppståndelse har det blivit. Men samtliga gånger har det lagt sig. Hoppet har de fortfarande kvar. Även nu är drömmen att någon skivbolagsdirektör ska fastna för dem och vilja göra en LP-inspelning.

Sundsvalls kommuns slarv med räkningar kostade skattebetalarna över 400 000 kr i dröjsmålsränta 1990. Det framgår av en hemlig rapport från kommunens revisorer, som hittat en rad brister i kommunens ekonomiska rutiner. 30 procent av de granskade verifikationerna visade sig vara felaktiga. Samtidigt signaleras hårdare tag mot alla som slarvar med sina skulder till kommunen. Enligt ett nytt förslag till kravrutiner ska kommunen ta hjälp av inkassoföretagen för att driva in pengar.

Flyktingförläggningen i Ånge blir permanent. Det beslutet har Region Nord inom Statens invandrarverk tagit och därmed är 25 jobb räddade. Totalt kommer det att finns fyra permanenta flyktingförläggningar inom regionen varav Fagerdal, Timrå och Svappavaara blir de övriga jämsides Ånge. Totalt kommer det att finnas 950 platser för flyktingar på de fyra anläggningarna.