Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Sundsvallstrio buggade sig till seger: Slog ut hela svenska eliten

Annons

Norrländska Mästare i dubbelbugg! Det kan Roger Sundin, Kristina Jonsson och Katriina Storm från Sundsvall kalla sig, efter första dagens danstävlingar i Sporthallen. Detta charmanta ekipage (det kallas så) dansade nämligen skjortan av hela svenska eliten och knep titeln under stormande publikjubel. Över 600 dansare från hela landet ställer upp, i en av Sveriges största danstävlingar. Hela danssporten växer snabbt just nu, precis som värdklubben Altira. Altira har de senaste åren växt från cirka 80 till över 400 medlemmar, och den här tävlingen räknas numera som en av landets största.

Ungdomsschacket är på stark frammarsch i Medelpad. Helgens ungdoms-DM i Indal slog nytt deltagarrekord, med 94 tävlande - varav hela 24 var tjejer - också det rekord. "Tidigare har vi haft bara 5-6 deltagande flickor", berättar tävlingsledaren och eldsjälen i Indal, Clarence Hallin. I år hade han hjälp av ett tiotal kollegor från flera andra schackklubbar i Medelpad, som förstås är glada över återväxten.

Kustbevakningen vill satsa på Sundsvall. Sundsvall får 20 nya jobb. Detta om regionledningen för kustbevakningen i Härnösand får som man vill. Ledningen i Norrland vill satsa på Sundsvall framför Härnösand. Det innebär att regionledningen i Norrland går emot det centrala förslaget som vill lägga ner posteringen i Sundsvall. Ett beslut som skulle innebära sju jobb mindre.