Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Svårflörtade fastighetsköpare i Stöde

 
ST för 25 och 50 år sedan
Visa alla artiklar

Från och med årsskiftet kommer Kärvsta skola att stå öde. Stenhuset är för dyrt att värma anser fritidsförvaltningen som hänvisar föreningar till andra lokaler i Stöde.

Kärvsta skola har de senaste åren härbärgerat studieverksamhet som exempelvis målnings- och danskurser. I Kärvsta skola har även lokala ungdomsband kunnat repetera ostört. Nuvarande alternativa föreningslokaler på orten är Stöde skolas klassrum eller två större salar i Stödehuset. Vad som kommer att hända med Kärvsta skola efter årsskiftet vet inte Åke Håkansson vid kultur och fritid i Stöde distrikt. Att hitta en ny köpare kan bli svårt. I Stöde är fastighetsköparna svårflörtade. Byggnaden som stod färdig 1918 är inte kulturminnesmärkt och då finns inget hinder att riva skolan.

Natten mot fredag svensk tid går Leif Keiski sin 22:a match som boxningsproffs. Sundsvallskillen kliver in i ringen i klassiska Madison Square Garden i New York. Den här gången måste Keiski vara riktigt bra om han inte vill åka på sin andra förlust. Motståndare blir nämligen hårdslående amerikanen John Michell, vilken ståtar med 14 segrar på 21 matcher.

Att konstruera ett enkelt och driftsäkert aggregat var målsättningen för uppfinnaren Osvald Rönnberg i Kramfors när han satte sig ner och funderade för några år sedan. Nu är hans uppfinning färdigutvecklad och säljs på marknaden. Tillverkaren menar att det går att halvera kostnaderna för uppvärmning för de som går över till att elda träpellets istället för olja i villapannan.

– Det här är nog framtidens bränsle, säger Håkan Bergman, som funderar på att byta bränsle.