Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Tommy Hurtig har en dröm: Han vill skapa ett ungdomens hus av fryshuset i hamnen

Annons

Tommy Hurtig är mannen som har lösningen för alla husvilla ungdomar och föreningar i Sundsvall. I ett par år har han burit på en dröm: Att göra det stora fyrkantiga fryshuset på kajen till ett ungdomens eget hus. Ett allaktivitetshus där allt från rockband till biljardspelare samsas. Läget i hamnen är perfekt tycker han. Tommy Hurtig är ansvarig för ungdomsfrågor på Sundsvalls kommun. Och det är långt ifrån bekymmersfritt. Det är brist på lokaler, Dels står biljardklubben och dess 300 medlemmar utan lokaler nu när gamla biografen Svea blivit diskotek. Dels kommer de 16 rockband som håller till på Alléskolan att ställas på gatan till sommaren. Och den perfekta lösningen på alla problem heter ”Fryshuset”, tycker Tommy.

Landstingsrådet i Västernorrland sticker ut hakan. ”Alla fyra sjukhusen i Västernorrland ska vara kvar. Det är landstingsrådet Stig Andersson (s) som nu tar upp debatten om framtiden för länets sjukhus. ”Det enda förnuftiga är att behålla alla sjukhusen. Det handlar om människors rätt till trygghet. Riv i stället alla revirstaket”, föreslår han. Det är enligt Stig Andersson en väg mot en effektiv vård och omsorg för länsinvånarna.

Ännu en golfbana vid Öjestrand. Nu ska Medelpads golfkö kapas rejält. Öjestrands Golf & Country Club bygger en ny 18-hålsbana vilket gör sammanlagt 99 hål i distriktet. Med den nya satsningen blir Öjestrand en stor golfklubb. Golfytan blir drygt två miljoner kvadratmeter och möjliggörs genom ett samarbete mellan två Sundsvallsföretag.