Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Två spelare från Selånger SK kan bli världsmästare i bandy och kustbevakningen satsar i Sundsvall

Annons

Bäst i världen? I dag får vi besked om Sverige återtar VM-titeln från Sovjet. Två av förbundskaptenen Rolf Käcks starka kort är Selångerspelarna Leif ”Lenne” Lundberg och Patrick ”Putte” Johansson. Många ledare och klubbkamrater med Keith Sahlin och Lars-Åke Nordin i spetsen finns på plats för att heja fram de båda SSK-stjärnorna i finalmatchen mot Sovjet i Helsingfors. ”Mycket stimulerande”, tycker ”Lenne” inför sin sjuttonde landskamp. Tre SM-finaler har ”Lenne” spelar: 1981 för Selånger, 1987 och 1988 för Boltic. ”Putte” vann SM-guld 1986 med moderklubben Vetlanda.

Kustbevakningen satsar tio miljoner kronor på en ny kuststation i Ljusne. Samtidigt lägger man ner sin verksamhet i Härnösand, Haparanda, Söderhamn och Gävle. En storsatsning sker i Sundsvall dit huvudstationen, miljöskyddsfartyg och förråd flyttas från Härnösand. Så ser förslaget ut som nu regeringen ska ta ställning till det innebär att kustbevakningen centralt gjort en kovändning mot sitt ursprungliga förslag som man liknade för remiss.

Påsken närmar sig med stormsteg och då sätter sig många familjer ner för att måla ägg. En mångårig tradition som härstammar från Ryssland och de baltiska staterna. För tredje året i rad arrangerades påskäggsmålning i kulturmagasinets lokaler, under sakkunnig ledning. Miroslawa Foghammar och Krysfyne Graolin, som invandrat från Polen, hjälpte till med sina östkunskaper i äggmålningens konst.