Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Up With People i skuggan av kriget: Sångerna får ökad betydelse

Annons

Oro för kriget färgar fredsturnén. Krig i Persiska viken. Kris i Baltikum. Samtidigt turnerar 120 ungdomar från 19 olika länder för fred. Om två veckor kommer Up With People och deras internationella show till Sundsvall. Sabine Häberlein, Lynn Poindexter och Marielle Becker är redan här för att ordna med förberedelserna. Men kriget i Persiska viken finns ständigt i deras tankar. Stämningen är orolig i hela gruppen, berättar de. ”Första tyckte jag det var svårt att sjunga och dansa när allt detta händer i världen. Men nu känns det bra. Våra sånger betyder något”, säger Lynn Poindexter, USA, från Up With People.

Med tolv sekunders marginal till finskan Virpi Juutilainen avgjorde Arja Hannus söndagens världscuptävling i skidorientering i Schweiz till svensk fördel. I den mycket spännande sprintertävlingen tog 30-åriga veteranen Arja Hannus Sveriges första världscupseger i skidorientering. Sundsvallsflickan Annika Zell kom fyra. ”Det var ju roligt, visste faktiskt inte att någon svensk aldrig vunnit tidigare”, sade Arja, som vid radiokontrollen efter halva banan låg två sekunder efter finskan.

Sundsvall/Timrå var illa ute i toppmötet mot Kiruna i div. I-ishockeyn. Gästerna ledde med 4-2 i Timråhallen innan hemmalagets backar Stefan Lindqvist och Mats Ahltin kunde göra var sitt mål och fastställa slutresultatet till 4-4. Trots det passerades S/T i tabellstriden av Boden som vann över Tunadal i denna spelomgång.