Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Upp och nervänd bil attraktion på Vår-mässan och eleverna gör uppror mot vandalerna på Alnö

Nu har Vår-mässan öppnat i Gärdehallen. Den vänder sig till den breda publiken och således finns det både ett litet tivoli och helikopterflygning att välja på. Bland annat kunde mässbesökarna få pröva hur det går till att ta sig ur en upp och nedvänd bil. Lasse Olsson var en av de mässbesökare som prövade att ta sig ur bilen, ledsagad av Roland Roséns instruktioner. Det var inte helt lätt kunde Lasse Olsson intyga.

Vibackeskolan på Alnö har utsatts för vandalisering. Under påsken krossades 30 fönster på skolan. I veckan slogs ytterligare tio fönster sönder. Bara den första omgången fönster kostade omkring 75 000 kronor att reparera. Ett 20-tal ungdomar har samlats för att säga sin mening om vandaliseringen av Vibackeskolan. Det är vi som drabbas, säger de. Pengar till reparationerna tas från den budget som ska bekosta upprustning av skolan. Just nu håller klassrum på att målas. Fortsätter vandaliseringen är det inte säkert att pengarna räcker till att renovera skolan.

Mer vatten räddar kräftor i Alby och Ånge. Minst 20 kubikmeter vatten per sekund genom Järnvägsforsen sommartid. Det är enda sättet att rädda kräftbeståndet i Alby och Ånge. Det anser Fiskeristyrelsen i Härnösand i en skrivelse till vattendomstolen i Östersund. För närvarande rinner det tre kubikmeter vatten per sekund i Ljungan förbi kraftverket i Järnvägsforsen, sommar som vinter. Men det är alldeles för lite för att det mycket goda kräftvattnen ska kunna leva vidare, anser Fiskeristyrelsen.