Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Uppe med tuppen har man Sundsvalls bästa utsikt

Sundsvall sett ur en annorlunda vinkel. En toppenbild av en topptupp och fyra höjdorädda ställningsarbetare. Ställningsarbetet kring GA-kyrkans torn har nu fullbordats. Nu är det plåtslagare som tar vid och ersätter försliten kopparplåt med ny. Kyrkan gör här en stor investering. Närmare elva miljoner kommer förnyelsen av spirornas kopparbeklädnad att kosta. Detta inkluderar även förgyllningen av den mäktiga kyrktuppen. Det här ovanliga perspektivet över Sundsvall är förmedlat av ST:s fotograf Bo Holtstad.

Sju postkontor hotas av nedläggning i Sundsvall. MBL-förhandlingarna är redan klara, följande kontor berörs: Skönsberg och Bosvedjan försvinner, när det slås ihop med Haga till nytt postkontor på Riddargatan i slutet av nästa år. Postkontoren i Granlo och Granloholm slås samman senast 1995. Kontoret på Sundsvalls sjukhus slås samman med Sparbankens, tidigast 1992. Tre postkontor skall utredas; Oscarsgatan kan läggas ned nästa år, medan Bergsåker och Stockvik knappast läggs ned före 1995. Totalt räknar posten med att spara två miljoner per år, ett tiotal tjänster kommer att dras in.

Klena och svaga Tjernobylbarn kan få komma till stiftsgården i Söråker. Stiftsgården har ställt sig positiv till att anordna sommarveckor för dessa barn. På Söråker kan det så kallade Växthuset bli Tjernobylbarnens och deras ledares eget hus under sommarvistelsen. Här finns en grund för både vila och stimulans.