Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Vem har råd att bo här: De som har störst behov tvingas tacka nej

Annons

Bostadsbehovet är stort i Sundsvall. I går var det visning av hyreslägenheterna i det nybyggda kvarteret Fiskalen på Bergsgatan i centrala Sundsvall. Intresset var stort - många kom för att titta, men många reagerade också med bestörtning på de höga hyrorna. Över 7 500 personer står i Sundsvalls kommuns bostadskö. Men få av dem som verkligen behöver en bostad - de 2 500 ungdomarna, till exempel - har råd med en hyra på 4 165 kronor i månaden för en tvåa. "Det blir inte de som har störst behov av den som kommer att bo här. Det blir de som har möjlighet att betala", säger Stig Lindström, bostadsförmedlingens chef i Sundsvall.

Sundsvallsorkestern Martinez drabbades natten mot onsdag av inbrott i sin turnébuss. Varor för drygt 60 000 kronor stals. Turnébussen var parkerad vid en en verkstad i Bydalen när inbrottet gjordes. Tjuvarna hade tagit sin in i bussen genom takluckan och tog med sig bland annat två elgitarrer. De hade dock inte lyckats ta sig in i bagageutrymmet där bandet förvarade större delen av sina instrument. "Så vi klarar spelningen som vi har på torsdag", säger bandets basist Kenneth Grannas.

Västra väntar på snabbtåget. 760 000 kronor vill Ånge kommuns arbetsutskott satsa på hållplatser i Torpshammar, Fränsta och Ljungaverk när det nya snabbtåget tas i drift nästa år. En mindre väntsal, anpassning av perronger och motorvärmaruttag på de platserna är det meningen att det ska bli.